Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice slažete se s upotrebom kolačića.

Zelene priče Martine Markov

Zelene priče Martine Markov su bogato ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode.

Pisane su sa željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote tih zaštićenih područja koji kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu. Pisane su stilom bliskom književno-umjetničkom stilu, ali se u njima promiče prirodoslovna pismenost i njezin znanstveni kontekst. Na taj se način sinergijski zahvaća i omogućuje razvoj prirodoslovne i čitalačke pismenosti.

Dijete, čitajući ove priče, promišlja o svom odnosu prema prirodi suživljavajući se s personificiranim galebom Markom, kornjačom Leonardo i pirkom Bepom, likovima naglašenih pozitivnih osobina – iskreni, znatiželjni, pozitivni, druželjubivi, ponosni, uporni, spremni pomoći… kojima je do prirode iznimno stalo. Čitajući zelene priče djeca žele postati „galeb Marko“!

Zelene priče su i svojevrsna su pozivnica djeci, njihovim roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima… da posjećuju naše parkove, na njih budu ponosni te da ih čuvaju. One su i vrijedan i pametan suvenir koji nosite za uspomenu.

Zbog izrazito edukativnog sadržaja unutar samih priča, detaljnih opisa likova i područja u kojima se radnja odvija te uputa o ponašanju za vrijeme posjeta, Zelene priče su prepoznate kao vrijedan edukativni alat za nastavu Prirode i društva.

Stručno mišljenje


Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske

Društvene igre za velike i male

Za učenje

Za učenje

Igranje društvenih igara pomaže djeci da nauče kognitivne i fine motoričke vještine u zaigranom okruženju bez stresa.

Za zabavu

Za zabavu

Uz zujanje mozga, jedna od najvažnijih prednosti društvenih igara za djecu je zabava!

Korisno iskustvo i dar

Korisno iskustvo i dar

Korisno iskustvo koje je lako shvatiti i zabavno igrati; savršen dar za male ljubitelje prirode i one koji će to tek postati.