Kolačići nam pomažu u pružanju boljeg korisničkog iskustva. Korištenjem naše web stranice slažete se s upotrebom kolačića.

Novosti

Veličanstvenih dvadeset - Nacionalni park Mljet

Najave

Jeste li znali da Nacionalni park Mljet naše prvo morsko zaštićeno područje? Cijelo područje Parka čudesno je lijepo. Najistaknutiji fenomen čine dva duboka zaljeva ispunjena morskom vodom, poznata kao Veliko i Malo jezero. Uz brojne vrste školjkaša, riba, puževa, žarnjaka i drugih morskih organizama, u Velikom jezeru zabilježena je dosad najveća kolonija busenastog koralja, endema Sredozemlja, koja se proteže na preko 650 m2. Tu živi i endemska vrsta meduze, Aurelia relicta, koja ne živi nigdje drugdje na svijetu. Da, dobro ste pročitali – nigdje drugdje na svijetu.

Zbog bujne mediteranske vegetacije s čak 90 % površine obrasle šumama, otok Mljet nazivamo zelenim otokom.

Osim prirodne, Park obiluje i kulturnom baštinom. Na njemu nalazimo brojne tragove različitih kultura i naroda koji su se kroz povijest izmjenjivali.

Zbog svojih ljepota i očuvanosti Mljet daje puno razloga za posjet. Šetnja, vožnja biciklom, ronjenje samo su neke od aktivnosti koje će Ti posjet ovom divnom otoku učiniti nezaboravnim. 

Više o prirodnoj i kulturnoj baštini Nacionalnog parka Mljet i drugim informacijama o Parku pronađi na stranici Parka.

I galeb Marko je posjetio otok Mljet. Uživao je u lijepim krajolicima, druženju s galebom Pavom i ostalim mljetskim stanarima. Kojim? E pa pročitajte Marka na Mljetu, koji Te čeka u suvenirnicama Parka. Marka na Mljetu možeš naručiti i u našem webshopu.

UPOZORENJE:  Ako čitanjem Marka na Mljetu želiš izbjeći posjet ovom čudesnom parku, nemoj naručivati knjigicu! Zašto? Jer je Marko na Mljetu neodoljiva pozivnica za posjet tom zelenom otoku i, prije ili kasnije, će cijelu obitelj povesti na Mljet!

Fotografija: arhiva JU NP Mljet

Iz kategorije